Afric An Expedition into the Heart of the World THE RHYTHMS OF

Slide Een sprankelende documentairemaker en een veelzijdige transformatiecoach. Samen zijn zij Joy at the Roots of Life.
Over Sandra
Foto Sandra Korse

Sandra Korse (1978) is opgeleid als bedrijfskundige en heeft in 2019 de opleiding tot filmmaker afgerond. Ze filmt intuïtief en is het liefst volledig onderdeel van datgene wat ze in beeld brengt.

Mensen noemen haar een sprankelende persoonlijkheid die met haar hart luistert en een gave heeft om mensen te interviewen over diepgaande onderwerpen. Een paar korte reacties op haar debuutfilm A million steps for love: “Meesterlijk gefilmd”, “Wat een prachtige film, indrukwekkend”, “Ik was diep geraakt.”

Ze houdt ervan om films te maken die in het hart raken. De Expeditie in The Rhythms of Africa biedt deze kans.

Het is haar droom om verhalen van mensen in beeld te brengen die leven vanuit hun diepste wezenskern. Verhalen van mensen die op hun unieke manier bijdragen aan het creëren van een mooiere wereld. Pioniers met verborgen verhalen die een inspiratie zijn voor anderen. Het is hun tijd om gehoord en gezien te worden. Omdat ze het hart openen, in de ziel raken en het bewustzijn op aarde verhogen.

Lees meer over Sandra via www.sandrakorse.com

Over Carole
Foto Carole Donkers

Carole Donkers (1976) is transformatiecoach. Wereldwijd begeleidt zij leiders met het vergroten van hun innerlijke creatiekracht. Na het behalen van een Master in Educational Science ontwikkelde zij een passie voor ervaringsgericht leren en persoonlijk meesterschap.

Als twaalfjarige leest Carole het boek Roots, over het leven van de Gambiaanse jongen Kunta Kinte. Haar vraag: waarom hebben mensen in Afrika de hulp van ‘het Westen’ nodig? Ze neemt zich voor ooit naar Afrika te gaan om het antwoord te ontdekken.

In 2010 wordt dat voornemen omgezet in daad en reist ze naar het Noorden van Ghana, om er ruim tien jaar te blijven. Samen met de lokale leiders van transformatie vormt ze Creators 4 Humanity, een co-creatieve community van zelfbewuste pioniers die succesvol zijn met innerlijke creatiekracht. Haar ervaringen, lessen en inzichten beschreef ze in het boek ‘Dit is mijn ware Afrika’.

Carole won de competitie ‘Beste sociale bedrijfsplan’. Haar concept werd geselecteerd als één van de 25 eerste Nieuwe Businessmodellen in Nederland (2013). Ook ontving ze in 2018 de World Humanitarian Award.

Lees meer over Carole via www.caroledonkers.com

Co-creative Experience

De Nederlandse Sandra Korse en Carole Donkers voelden als kind al dat ze een bijdrage te leveren hebben aan een mooiere wereld. Beiden vonden in Afrika de antwoorden op vragen die het leven in hun land van herkomst niet beantwoordde. In het volgen van hun innerlijke stem kwam Sandra terecht in Zuid-Afrika en Carole in het Noorden van Ghana.

Het is hun gedeelde droom om datgene wat zij van en in Afrika hebben geleerd met een groter publiek te delen. En tegelijkertijd zichzelf als mens verder te ontwikkelen, optimaal hun passie en talent in te zetten en te co-creëren met Afrikaans talent.

In de connectie tussen deze twee bevlogen vrouwen die hun hart volgden richting Afrika, vormde zich The Rhythms of AfricaAn Expedition into the Heart of the World.

The Rhythms of Africa staat symbool voor de oorspronkelijke en authentieke levenswijze van het Afrikaanse continent. Het is ook de titel van het audio-album dat in 2018 ontstond in de co-creatie tussen Carole Donkers en Creator 4 Humanity Mwintombo.

Slide Creator Sponsor Sponsor een Creator in Ghana Start je eigen ontwikkelingsreis Blijf via e-mail op de hoogte